Open training 16 januari 2018

Home / Training / Open training 16 januari 2018

Ontvang direct 50,- euro korting! 

Schrijf je in vóór 15 december 2017 door op de CONTACT -knop te klikken. Vul het contactformulier in en zet bij Uw bericht: Open Training 

Open training Luisteren Samenvatten Doorvragen

Een goed gesprek voeren door beter te luisteren

Herken je dit?

In een vergadering is een discussie gaande. Ook jij wilt je mening geven; je zoekt een goed moment. Je bent zo bezig om het juiste moment te vinden dat je niet meer goed luistert naar wat de anderen te zeggen hebben.

Of

Je wilt je collega aanspreken op het feit dat ze met regelmaat te laat op het werk verschijnt en je hebt daar echt last van. Ze schiet in de verdediging en je het lukt je niet duidelijk te maken wat je eigenlijk wilt zeggen.

Aandacht geven werkt
Bij een goed gesprek draait het er om dat je één ding tegelijk moet doen – of zenden, of aandacht geven  – en daarbij veel meer tijd moet besteden aan aandacht geven dan aan zenden. Pas dan kom je bij je gesprekspartner binnen.
Veel mensen vinden het lastig om puur aandacht te geven zonder hun eigen mening ertussen te plakken, zeker als de ander boos op je is.
In deze training, leer je met behulp van de LSD techniek “Luisteren Samenvatten Doorvragen” een goed gesprek te voeren door beter te luisteren. In één dag leer je deze methode beheersen.
Je gaat leren luisteren en je gaat leren om inhoud, gevoel en gedachtes samen te vatten. En natuurlijk leer je de goede vragen te stellen, want het stellen van de goede vragen geeft de ander het gevoel dat je echt geinteresseerd bent. Bovendien krijg je meer informatie waardoor je de ander beter gaat begrijpen en het gemakkelijker wordt om je in te leven.

Doelgroep
Als jij je communicatievaardigheden wilt verbeteren, beter wilt leren luisteren en begrijpen, maar ook je eigen punt wilt maken, dan is dit de training voor jou.
We gaan ervan uit dat je minstens MBO werk- en denkniveau hebt.

Opbrengst
Na afloop van de training “Een goed gesprek voeren door beter te luisteren”, beheers je de essentie van het Luisteren Samenvatten Doorvragen, zodat je deze vaardigheden kan toepassen zowel in werk als in privé.

Programma
Het programma van de training bestaat uit de volgende onderdelen.

Aandacht geven
Als je genoeg tijd en geen belang bij een gesprek hebt, lukt het vaak wel om met je aandacht bij de ander te zijn. Maar het wordt lastiger als je haast hebt of een bepaalde richting op wilt. Hoe kap je je schoonmoeder af, wat doe je als je zorgvuldig kritiek geeft en je collega gaat ja-maren? Je zult zien dat je effectiever bent en tijd wint als het je lukt om de ander oprecht aandacht te geven.

Matchen
Luisteren is iets anders dan knikken en hummen. Dat merk je als je praat met een dominant persoon: als je dan je mond houdt, lijk je bijna te verdwijnen in het gesprek. En hoe kun je oprecht luisteren als iemand er depressief bijzit en er bijna niks uitkomt? Matchen is de eerste stap. Door iemand zo goed mogelijk na te doen op verschillende kanalen, voelen beide partijen echt contact. Je werkt van buiten naar binnen: wanneer je iemands houding overneemt, zijn stemtaal nadoet en zijn inhoud matcht, ga je voelen hoe het is om de ander te zijn.

Samenvatten en invullen
Niet invullen voor een ander is een gouden regel bij goed luisteren. En dat klopt ook: wanneer je jouw verhaal op dat van de ander legt en het gesprek overneemt, ben je niet meer aan het luisteren. Maar als je goed invult, is dat juist een enorme versneller in het gesprek. Dan hebben de ander en jij het gevoel dat je hem echt begrijpt. Goed invullen werkt beter dan platitudes als ˜ik snap dat je boos bent”.

Komma-sukkel-vragen en andere valkuilen
Maar heb je wel gezegd dat je het er niet mee eens bent? Als we een probleem horen, is het nog niet zo gemakkelijk om goed door te vragen. Voordat je het weet, suggereer je een oplossing of stel je een komma-sukkel-vraag: een vraag waarachter je “sukkel” kunt denken en waarmee je zegt dat iemand het niet handig aanpakt. Het is handig om de valkuil-vragen te herkennen.

Integratie
We gaan elkaar trainen in de lastigste gesprekken: hoe krijg je die timide collega aan de praat of je expressieve zus afgekapt? Je gaat oefenen in het oprecht aandacht geven en ervaren hoe waanzinnig effectief dat is.

– Met eigen situaties aan de slag
– Elkaar trainen op LSD
Groepsgrootte
Bij de training “Een goed gesprek voeren door beter te luisteren” zit je in een groep van 8 tot 12 deelnemers met 2 trainers. Studiebelasting
De training “Een goed gesprek voeren door beter te luisteren” duurt 1 dag. De totale studiebelasting bedraagt 8 uur.Prijs per deelnemer (minimaal 8 deelnemers)
Inschrijven vóór 15 december 2017: 142,50 euro (exclusief BTW).
Inschrijven vanaf 15 december 2017: 192,50 euro (exclusief BTW).

Trainers
Don Kanters & Natasja Rentenaar

Neem contact met ons op!

Als u een vraag heeft kan u hier de vraag stellen. Dan proberen wij z.s.m. te reageren.

Niet leesbaar? Tekst wijzigen. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken